Solideo

Inversors de xarxa per energia solar

Els inversors fotovoltaics, principalment, son els encarregats i responsables de transformar l’energia en corrent continua que arriba dels panells fotovoltaics, en energia alterna que podem injectar i utilitzar directament tant a les vivendes com a les industries: el que coneixem com els famosos 230VAC o la energia que tenim als endolls de casa. 

Fent un símil molt senzill, la corrent continua és aquella generada, per exemple, per una bateria, una pila o un carregardor de mòbil. Aquesta és el tipus d’energia generada, efectivament, per els panells solars. I com deiem, el inversor pren aquesta energia i la transforma en corrent alterna.

Sunny_Boy_3000

L’objectiu, si parlem d’autoconsum, és evident: utilitzar l’energia generada per aquest inversor provinent dels panells solars i deixar d’utilitzar, en tot el que es pugui, l’energia de la xarxa de distribució elèctrica.

En aquest article us presenterem les marques i models d’inversors més rellevants destinats a l’autoconsum fotovoltaic domèstic. Els mateixos fabricants acostumen a tenir també la seva versió més gran i potent per la industria però en aquest article ens centrem en els inversors per una instal·lació domèstica.

Victron és un fabricant holandès que treballa sobretot en solucions d’instal·lacions aïllades. Per autoconsum ha desenvolupat un producte molt interessant: el MultiPlus-II. És un equip que es caracteritza per haver de treballar amb bateries de liti i de baix voltatge. Ofereix una garantia de 5 anys. Es diferencia per tenir la propietat de poder alimentar equips elèctrics si s’envà la llum. És a dir, si cau la xarxa elèctrica, podriem seguir tenint energia que vindria de la bateria, alimentant el inversor i aquest proporcionant electricitat a la nostra vivenda.

Fronius és un fabricant austríac. Parlant del seu equip Fronius Primo, és ideal per instal·lacions monofàsiques, típiques en vivendes de tamany petit i mijtà i disposa de dos MPPTs. Els MPPT són maximitzadors dels punts de potència. Què vol dir això? Que amb aquest equip, per exemple, podriem treballar amb una teulada que tingués dos orientacions sense perdre eficiència en cap moment. Fronius té una garantia base de 5 anys, ampliable fins a 20 anys. Fronius pot treballat de forma sincronitzada amb productes Victron aconseguint la instal·lació de bateries per instal·lacions més complexes o instal·lacions que busquen obtenir la indepedència de la xarxa elèctrica.

Solar Edge és un altra referent en el mercat de l’autoconsum fotovoltaic. Ens ofereix 12 anys de garantia del seu inversor i 25 anys en el seu optimitzador de potència. Aquest segon equip, el optimitzador de potència, és el que realment el diferencia de la resta de les marques, aconseguint optimitzar la potència subministrada per a cada panell de forma individual. És a dir, en una teulada per exemple, on tinguem una xemeneia, els panells que poguessin estar afectats per aquesta sombra, no afectarien la producció de la resta, optimitzant, d’aquesta manera, la generació d’energia de la instal·lació es maximitza totalment. Aquest inversor més el optimitzador pot arribar a obtenir eficiències de un 30% per sobre de la mitja de la resta de inversors. Solar Edge a més, també permet, desenvolupar instal·lacions per cotxe elèctric, automatitzacions domòtiques i ús de bateries.

SMA és una altra marca referent en el mercat amb una forta presència a nivell internacional i una de les primeres marques que va començar a fabricar inversors per instal·lacions fotovoltaiques. El seu model, SunnyBoy, és un equip optimitzat per instal·lacions residencials que permet també bones prestacions i com Solar edge, implantar automatitzacions de consum, instal·lació de bateries i cotxe elèctric. La seva instal·lació és molt senzilla, amb un pes molt reduit de només 9 Kg. SMA també es caracteritza per tenir una molt bona connectivitat i fàcil us amb aplicació mòvil.

 

Huawei és sens dubte un dels líders mundials en la fabricació d’invesors. Inicialment es van especialitzar en aplicacions de horts solars però a dia d’avui ja tenen un producte molt competitiu per l’autoconsum domèstic. El model Fusion Solar, té un disseny i unes prestacions molt interessants i té com a principal avantatge la possibilitat de poder treballar de forma transparent amb bateries LG. El seu ratio de qualitat preu és gairebé òptima amb una eficiènçia altíssima i un conjunt de recursos per l’usuari final molt interessants en quant a la monitorització de l’instal·lació. Huawei dona una garantia de 10 anys.

 
Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia. Asumiremos que está de acuerdo con esto, pero puede optar por no participar si lo desea.      Más información
Privacidad
Abrir chat