Solideo

Perquè té sentit fer una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic com si fos una operació financera?

Molts dels nostres clients i així també ho veiem nosaltres, des de Solideo, veiem una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic com si es portés a terme una inversió financera. És a dir, es proposa a dur a terme una inversió inicial on es pronostica de forma fiable un retorn de la inversió amb forma de un flux de caixa mensual (cash flow) vehiculitzat amb un descompte substancial de la factura de la llum i un punt on, mitjançant aquest fluix de caixa mensual o cash flow, es genera un punt on la inversió i el retorn s’igualen (el break even) i a partir d’aquest punt, situat més o menys entre el 3 i 5 anys de la inversió, el cash flow ja només representa benefici per el propietari de la inversió. Com que la garantia de les parts crítiques de la instal·lació tenen una són de 25 anys, tenim garantit un flux de caixa que representaran beneficis nets a la inversió entre els 3-5 anys fins els 25 anys.

De totes maneres, que els equips crítics tinguin una garantia de 25 anys, no vol dir que aquests s’hagin de canviar als 25 anys per força si no, al contrari, la nostra inversió (la nostra instal·lació) pot seguir rendint durant els 30, 35 anys o 40 anys, fins que el seu rendiment, que va mermant amb els anys, ja valgui la pena (també des de un punt de vista financer), renovar-los mitjançant la re-inversió sobre la mateixa instal·lació fotovoltaica.

Per tant, efectivament, en una època que ens ha tocat viure on el rendiments de la inversions bancaries són molt baixes degut al baix preu de diner, una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic, presenta una rendibilitat molt atractiva comparat amb el risc associat que té. Fent números molt aproximats, amb una instal·lació de 10.000€ a on ens estalviem 100€ al mes amb electricitat a la factura de la llum (1200€ anuals), tenim una inversió que ens retorna un 12%, molt per sobre de qualsevol operació financera de baix risc que podem contractar a dia d’avui. D’aquesta manera, arribem a la conclusió que invertir en autoconsum fotovoltaic és una inversió molt atractiva des de el punt de vista financer. Més encara quant en aquests 1200€ anuals hi podem afegir com a flux de caixa adicional, els que deixem de pagar per les bonificacions del Impost sobre Bens Immobles (IBI) on, molts ajuntaments, els situen al 50% durant 3, 4, 5 i fins i tot 7 anys.

Una de les preguntes dels nostres clients que veuen la instal·lació fotovoltaica com un producte financer, rau en el risc de la mateixa. Quant segur és que aquests 1200€ anuals seguiran essent 1200€ anuals d’aqui a 15, 20 o 25 anys?

La resposta es senzilla d’explicar ja que, des de Solideo, tenim molt acotats, aquells paràmetres o decisoris de que això es podrà mantenir en el temps. El primer de tots és la capacitat de la instal·lació de convertir l’energia solar amb energia elèctrica. En aquest sentit, la garantia de producció d’energia i de producte de les plaques fotovoltaiques que oferim a Solideo de 25 anys, com hem comentat, gràcies als acords que tenim amb els nostres proveïdor estratègics, ens dona total tranquil·litat en aquest aspecte. El segon punt, es la quantitat d’energia que ens vindrà en un futur del Sol. En aquest sentit, sobretot creiem degut al canvi climàtic, cada vegada tenim de mitja més radiació solar al llarg dels 12 mesos del any i creiem que a curt i mig plaç, aquesta evolució no canviarà: menys dies de pluges i més dies de Sol, sobretot manifestat a nivell relatiu al hivern, creiem que serà la tònica general els pròxims anys. Finalment, el últim punt, segons el nostre criteri, és un canvi regulatori. En aquest aspecte creiem que davant la imposició de l’Unió Europea de posar ordre i seny a la normativa legal a Espanya en quant a l’autoconsum fotovoltaic i, recordant que Europa ha declarat la emergència climàtica (28 de novembre de 2019), les connotacions lligades a la llei, només poden que tenir a afavorir la instal·lacions o inversions en autoconsum fotovoltaic.

Finalment per acabar, com tots sabem, les inversions poden o solen estar finançades, i les instal·lacions fotovoltaiques no són una diferència. En aquest sentit, la entitats bancàries tenen productes específics per la inversió en fotovoltaica d’autoconsum i, Solideo, té conveni en diferents entitats bancàries per cobrir les instal·lacions dels nostres clients. Per tant de forma molt senzilla, organitzem tots els tràmits administratius amb el banc, perquè els nostra client, pugui finançar-se la seva instal·lació, buscant com a objectiu de quota mensual de la financiació, l’estalvi a la factura de llum (de forma mitja) que es genera gràcies a la instal·lació fotovoltaica. D’aquesta manera, el nostre client, acaba, a final de mes pagant més o menys el mateix, però en comptes de pagar-lo a la empresa elèctrica de forma integra, paga la mateixa quantitat, una part a l’empresa elèctrica i l’altra part al finançament de la instal·lació. Per tant, podem dir que sense variar massa el que es paga cada més durant els primers anys (3-5 anys), es pot gaudir d’una instal·lació fotovoltaica on tenim una garantia de producció de 25 anys. Sens dubte, una operació molt avantatjosa pels nostres clients.

Per tant, com podem veure, efectivament, no només uns instal·lació fotovoltaica es pot veure com una inversió financera, si no en la majoria de casos, com una inversió financera molt atractiva, amb un retorn a curt plaç i un risc associat molt baix.

 

No dubti en contactar amb nosaltres per tenir més informació sobre les instal·lacions fotovoltaiques, tant residencials com per a empreses >>

Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia. Asumiremos que está de acuerdo con esto, pero puede optar por no participar si lo desea.      Más información
Privacidad
Abrir chat