Solideo

Avantatges socials, energètics, ambientals i econòmics del autoconsum fotovoltaic

L’autoconsum fotovoltaic té diversos avantatges socials, energètics, ambientals i econòmics, tant des d’un punt de vista global, com del particular del consumidor i del sistema elèctric, segons l’Institut Català d’Energia.

Socialment, suposa un estalvi econòmic per al consumidor, que passa a tenir el control de la gestió energètica.

Energèticament, contribueix a la seguretat i la garantia de subministrament. Alhora, redueix el consum de combustibles fòssils i la dependència de l’exterior, ajuda al compliment dels objectius en matèria de renovables, evita les pèrdues associades al transport i distribució d’energia i contribueix a la reducció del preu marginalista del mercat elèctric, entre altres avantatges.

Des del punt de vista ambientals, aplana el camí de la descarbonització de l’energia i millora la qualitat del ‘aire. 

Econòmicament, en últim terme, afavoreix els models de negoci lligats a l’agregació de l’energia, incentiva l’activitat econòmica i industrial, millora la competitivitat de les empreses i fomenta la creació de llocs d’ocupació no deslocalitzables.

Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia. Asumiremos que está de acuerdo con esto, pero puede optar por no participar si lo desea.      Más información
Privacidad
Abrir chat